Szervizépület

A tervezett gázüzemelésű gyakorlóház közvetlen közelében szintén a gyakorlótér lejtő felöli oldalán egy hozzátartozó vasbeton szerviz épület, kerülne felépítésre.

Helységkoncepció:

Két szinten a következő helységek kerülnének elhelyezésre, megépítésra: vezérléstechnikai helység a gyakorlóház üzemeltetési kezelő és felügyelő berendezésekkel, elsősegélynyújtó helység, oktatói szoba, öltöző és vizesblokkok a gyakorlaton résztvevők számára, két előadó terem. Szintén épülne egy kiegészítő helység a már meglévő légzésvédelmi központ részére és a hozzá tartozó kezelő- felügyelő pult is felújításra, kerülne. Szintén berendezésre kerülne egy Fitness teszt szoba végtelenített létrával, futószalaggal valamint telemetrikus berendezésekkel.

Szintén elhelyezésre kerülne egy raktárhelység a kiképzéshez szükséges anyagok tárolására, mint hordozható tűzoltó eszközök, a hozzá való műhellyel, egy raklapos tároló helység, egy raktár a gyakorló eszközöknek, mint gyakorlóbabák, ködfejlesztők, tűzszemléltető lámpák stb. valamint egy önálló raktár a gyakorlathoz szükséges éghető folyadékok tárolására.